18 januari 2019

Hoeve de Ruif

 

Voedselbos

Aan de oostzijde van het plangebied wordt een aantrekkelijk voedselbos gerealiseerd. Dit voedselbos is gebaseerd op natuurlijke principes en wordt op een extensieve manier gebruikt om hoogwaardig voedsel te verbouwen, waaronder fruit, noten, zaden, bladeren, bloemen en/of bloemknoppen. Het bos zal worden aangelegd met meerdere vegetatielagen, waardoor er een gelaagdheid ontstaat. Door te werken met meerjarige gewassen kan de vruchtbaarheid van de bodem toenemen. Het bodemleven ontwikkelt zich beter wanneer er minder bodembewerkingen plaatsvinden. Het uitsluiten van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest draagt bij aan het ontstaan van een natuurlijk evenwicht, waarbij ecologische relaties zorgen voor natuurlijke bestrijding. Een specifiek deelplan voor het voedselbos is opgesteld door CNME en is als bijlage toegevoegd aan deze landschappelijke inpassing.

 

Over Naga Solar

NaGa Solar, gevestigd in Maastricht, maakt deel uit van Ampyr Solar Europe en is betrokken bij de ontwikkeling van zonne-energieprojecten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Samen hebben ze meer dan 200 projecten in heel Europa in ontwikkeling.

Over AMPYR Solar Europe

Met het hoofdkantoor in Londen en kantoren in Maastricht, Utrecht, Frankfurt en Berlijn, is AMPYR Solar Europe een onafhankelijke ontwikkelaar en IPP (Independent Power Producer) op het gebied van zonne-energie, met interne end-to-end capaciteiten op het gebied van assetontwikkeling, financiering, bouw, exploitatie en energieverkoop. Het unieke platform van AMPYR Solar Europe profiteert van een zeer ervaren sponsorgroep: AGP Sustainable Real Assets heeft uitgebreide ervaring in het oprichten en exploiteren van grootschalige duurzame platforms; Hartree Partners biedt geavanceerde analyses voor de handel in energie en koolstofneutrale oplossingen; en NaGa Solar beschikt over grondige lokale kennis en vermogen voor grondontwikkeling.

Voor meer informatie, bezoek: www.ampyrsolareurope.com